Бойко на крака при олимпийците в Баку


Бойко на крака при олимпийците в Баку
Снимка: БГНЕС

1161 0

Бойко Борисов ще се срещне с българските спортисти в Баку. Както е известно днес започват първите европейски олимпийски игри в столицата на Азербайджан. Премиерът замина на посещение в бившата съветска република, където ще се срещне с президента на страната Илхам Алиев. 

В програмата му е предвидено и да се разходи до комплекса, където са настанени спортистите ни, за да им пожелае успех в предстоящите състезания.

Борисов ще посрещне в Баку и 56-ия си рожден ден, който е утре. Премиерът ще е един от малкото лидери от страни от ЕС на откриването на игрите. На трибуните на Олимпийския стадион ще бъдат обаче руския президент Владимир Путин и този на Турция Реджеп Ердоган, както и шефът на МОК Томас Бах.

Медиите в каспийската страна пък се впечатлиха от факта, че президентът на България Росен Плевнелиев ще присъства на закриването на олимпиадата. "Голям чест! Българският президент идва", радваха се в Баку.

Родното знаме на церемонията ще носи 5-кратната носителка на олимпийски медали Мария Гроздева (спортна стрелба), която пътува за Баку снощи. През 2000 г тя носи флага на старта на олимпиадата в Сидни. А малко по-късно спечели и втората си титла от най-големия спортен форум.

БНТ HD ще покаже пряко церемонията от Баку от 18,55 ч. Националната телевизия ще отразява пряко повечето изяви на българските спортисти в Баку.

150 олимпийски шампиони и 200 световни първенци ще вземат участие в разпределението на медалите. Данните разкри лично Патрик Хики, президент на Европейските олимпийски комитети (ЕОК), които притежават правата и организира състезанието. „Благодаря на домакините от Азербайджан, които в много кратки срокове (за близо 2 години) успяха да се справят с нелеката задача. Днес ние имаме записани 6000 участници в 29 спорта, 50 телевизионни канала подписаха договори да предават от Баку, 53 000 души са ангажирани с организацията. Билетите за откриването са напълно изкупени, очаква се голяма посещаемост на всички стартове. Засега всичко по подготовката и организацията върви гладко," каза още Хики.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички