България не взе гейм на САЩ и остана на предпоследно място в Лигата на нациите


България не взе гейм на САЩ и остана на предпоследно място в Лигата на нациите
Снимка: bvf.bg/VNL

1371 0

Националният ни отбор по волейбол изигра последния си мач за 2023 година в Лигата на нациите срещу САЩ в Анахайм. В него допусна загуба №10 в турнира, като не успя да вземе и гейм от американците. Срещата завърши 3:0 (29:27, 25:19, 25:21) в тяхна полза.

Така САЩ завършиха първи в групата с баланс о 10 победи и 2 загуби и 30 т. Нашите национали завършват предпоследни в групата с 16 отбора, като са с баланс 2:10. Отборът спечели 8 точки от 36 възможни. Същият актив имат 14-тият Иран (11 т.) и 16-ият Китай (6 т.).

Добрата новина за отбора на Пламен Константинов е, че китайците, са сред 6-те "чаланджър" тима, най-слабият от които губи мястото си в дивизията. Така азиатците изпадат за наша сметка.

Първият гейм бе шансът за България да тръгна ударно, но изпусна три геймбола. Мачът започна с размяна на точки, като никой не можеше да натрупа преднина. За първи път България успя да тръпне с три точки 14:11. Авансът ни дори се увеличи при 20:16. За съжаление домакините се справиха с този проблем. Равенството дойде при 23:23. И тогава стана наистина страшно на терена. Изпуснахме три геймбола. След това спасихме един, но накрая Щатите бяха крайни победители в частта – 29:27.

Вторият гейм също стартира с точкова размяна. Тя продължи до 11:11. Тогава янките направиха три поредни точки. До края на частта задържаха преднината си. Нашите не успяха да се върнат в гейма и го загубиха с 19:25. В последните ни минути в Лигата на нациите за 2023 година мачът просто завършваше. И двата отбора играха освободено, но по-концентрирани в ключовите моменти бяха американците. За последно резултатът бе равен при 17:17. След това Щатите взеха преднина и спечелиха мача 25:21.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички