Бразилия ни отмъсти тежко за загубата във Варна


Бразилия ни отмъсти тежко за загубата във Варна
Снимка: БГНЕС

1124 0

България допусна загуба с 0:3 (15:25, 19:25, 22:25) от олимпийския шампион Бразилия в първия мач от Група G1 от третия уикенд на Световната волейболна лига в аржентинския град Кордоба. До момента българските национали имат в актива си три победи и четири загуби.

Националният селекционер Пламен Константинов поднесе изненадата в тази среща, като даде възможност за изява на състезателите, които до този момент не получиха шанс. За първи път от началото на турнира, в стартовия състав се появиха Мартин Атанасов, Жани Желязков и Светослав Гоцев.

Срещата започна с убийствена преднина за олимпийските шампиони, които направиха серия от 9-0. След това българите успяха да намалят пасива си до 7 точки (12-19), но нищо повече. Въпреки загубения гейм, в него впечатление направи силното включване на диагонала Жани Желязков.

Във втората част Теодор Тодоров и компания се събудиха и дори успяха да поведат (9-6). След това обаче няколко грешки позволиха на съперника да се върне в мача (11-9). При 21-16 в полза на символичните домакини от Бразилия, в игра за българския тим се появи Николай Пенчев. И той не успя да помогне на съотборниците си, за да се върнат в мача.

В третия гейм в игра треньорът на българския тим направи рязка смяна. На игрището се появиха Николай Николов, Цветан Соколов, Теодор Салпаров и Розалин Пенчев. На полето остана и посрещачът Николай Пенчев. Смяната на играчите обаче не даде резултат.

Най-резултатен за успеха на Бразилия беше Уолъс Де Соуса с 15 точки, а Лукас Сааткамп добави 11 точки. За България Жани Желязков завърши с 11 точки, а Тодор Скримов и Теодор Тодоров реализираха по 7 точки.

Днес от 22.10 часа България излиза срещу Сърбия в мач №2 от Група G1 на Световната волейболна лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички