И олимпийският шампион е на колене пред България


И олимпийският шампион е на колене пред България
Снимка: FIVB

4809 0

Българският национален отбор по волейбол записа нов блестящ успех във Варна. След като спечели срещу световния шампион Полша в петък, днес воденият от Пламен Константинов тим удари олимпйския първенец Бразилия с 3:1 (25:22, 25:19, 23:25, 25:19).

"Лъвовете" изиграха страхотен мач в защита и, въпреки че нямаха добри начални удари през всичките 4 гейма, успяха да излъжат олимпийския шампион, показвайки по-здрави нерви в ключовите моменти от мача.

Във всеки един от геймовете България изоставаше в началото, но с отличната игра на центровете Йосифов и Николов, които дирижираха блока ни перфектно, "лъвовете" успяваха да обърнат с добра игра в защита и точен мерник на Соколов и Розалин Пенчев.

Най-резултатен за отбора ни беше Цветан Соколов с 19 точки, докато Николай Николов отново се отчете с блетящ мач и регистрира 12. Розалин Пенчев добави 9, но беше с ключова роля в края на първия и втория гейм.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Олимпийските шампиони водеха в началото на срещата, като първата техническа пауза дойде при 2 точки аванс в тяхна полза. Постепенно обаче България заличи пасива и на свой ред с прекрасна игра на Розалин Пенчев поведе с 16:14 на второто прекъсване.

Фантастичната игра на "лъвовете" им позволи да поведад с 22:18 срещу Бразилия, но "селесао" съумя да реализира 3 поредни точки - прекъсване за Пламен Константинов. Розалин Пенчев и Цветан Соколов не позволиха обрат, а България спечели с 25:22 след аут на Лукарели при последната атака в гейма.

ВТОРИ ГЕЙМ

Втората част започна по идентичен начин - 6:8 в полза на Бразилия, но след прекъсването "лъвовете" отново разпиляха своя съперник. С прекрасна игра в защита и благодарение на многото грешки в нападение на Бразилия възпитаниците на Пламен Константинов поведоха с 16:13 на втората техническа пауза. Веднага след това последва нова съдийска тесла за нашите при атака на Лукарели, който стъпи на 3-метровата линия, но италианският рефер даде точката за Бразилия. Това обаче не разколеба родните национали - перфектни в защита и нападение, те спечелиха и втората част на 19 точки - 2:0 за България срещу олимпийския шампион. 

ТРЕТИ ГЕЙМ

"Селесао" изчисти грешките в третата част и това се оказа решаващо за представянето им. Те водеха с 8:6 на първата техническа пауза, но увеличиха аванса си на 3 за 16:13 - първо изоставане в мача за България при второто техническо прекъсване. В следващите минути обаче блокът на "лъвовете" заработи и след отлично отиграване при атака от зона 4 на Ники Николов резултатът беше равен 17:17.

Бразилците взеха таймаут, след което геймът почна да се играе точка за точка с отлични атаки на България, но и наши грешки от сервис - 19:20 за Бразилия. Троен блок срещу Соколов се оказа непосилен за диагонала ни и олимпийският шампион дръпна решаващо с две точки - прекъсване за Пламен Константинов. Последва поредното спорно съдийско решение, след като при 20:21 не беше позволена смяна на Розалин Пенчев, а той сбърка сервиса след 2 минути бавене от страна на съдийската бригада. Блок срещу Соколов отново даде аванс на Бразилия за 23:20 и шампионите получиха златен шанс да затворят гейма. Това стана с атака на Лукарели, който закова в зона 5 на нашата защита за 23:25.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ

За четвърти пореден път Бразилия поведе с 6:8 при първата техническа пауза, но последваха страхотни отигравания на блокадата ни, с което "лъвовете" обърнаха, а единичен блок на Розалин Пенчев даде аванс на националите при 11:10. При точка аванс за България дойде второто техническо прекъсване след блок аут на Николай Пенчев - 16:15.

Със сериозна доза късмет Николай Пенчев заби ас, след като топката удари филето и падна в полето. В следващата точка Лукарели заби в аут, а България поведе с 18:15. Прекъсването не помогна на Бразилия и България записа 3 поредни точки - атака, блок и ас на Пенчев за 21:15.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички