Аспарухов преди Световното: Това е сбъдната мечта за мен, време е да бием Полша


Аспарухов преди Световното: Това е сбъдната мечта за мен, време е да бием Полша
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1670 0

Един от младите български национални състезатели по волейбол Аспарух Аспарухов говори след последната контрола на "лъвовете" преди Световното първенство. В нея възпианиците на Николай Желязков победиха за втори пореден път Канада. Ето какво сподели талантът:

"Много голямо предизвикателство. За такива форуми се подготвяш цял живот, не знаеш дали ще имаш възможност да се включиш някога. За един състезател са част от неговите мечти от малък. За мен това ще бъде сбъдната мечта. Надявам се да се представим по най-добрия начин и да извоюваме нашето място сред най-добрите отбори там

За такива отбори каквото и да кажем е малко. Трябва да се стараем да играем като тях, а каквото виждаме от тях - да се стараем да го попиваме. И да се стараем да ги надиграем, печели този, който има по-голямо желание да победи в крайна сметка.

Добре се чувствам. С изключение на коляното, всичко друго е добре. Тренираме нон-стоп. Това, което се вижда на контролите, че играем по-добре е на база на това. Тази седмица сме тренирали всеки ден. Не сме имали нито един почивен ден. Знаем колко е важно.

Желанието е много важно. Срещу Полша като излезеш и като успееш да им се противопоставиш, да ги вкараш под напрежение, не се знае какво ще се случи. Ние ще постараем да го направим и дано се поздравим с победата. Полша още не сме ги били, няма да е лошо да вземем да ги бием".

Ето какво смята и самият Николай Желязков!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички