"Ас за Арти" - историята как ни трябва само желание, за да помогнем


"Ас за Арти" - историята как ни трябва само желание, за да помогнем

2032 0

Благотворителният волейболен мач "Ас за Арти", за който през миналата седмица ви информирахме, пожъна много сериозен успех.

Няма да увъртам и почвам с добрата новина - събитието събра общо 3171 лева (благодарение и на дарението на ВК Добруджа), което се оказва, че допълва вече събраната сума за иснулинова помпа, необходима на 6-годишния Арти за по-нормален живот.

Към допълнение, част от тази сума ще стигне и за консумативи в следващите 2 месеца, което е допълнителен успех за 4-те момичета от Испанската гимназия, които решиха да направят едно добро дело в учебно време, вместо да "отбият номера". Адмирации за това!

"Ас за Арти" беше впечатляващо събитие, което напълни почти до краен предел обновената зала "Триадица". Над 400 души отделиха два часа в деня на Баба Марта, за да подкрепят малкия Арти и да видят какво ще направят младите "испански" волейболисти заедно с големите звезди на България. Е, част от тях дори ги засенчиха, но това в момента няма значение.

Важното е, че Арти беше посрещнат с бурни аплодисменти, а в края на събитието момченцето обра овациите и цялата зала скандираше неговото име. Един незабравим момент за едно много храбро и усмихнато хлапе.

Той получи топка с автографи от всички волейболисти, както и екип на Симеон Александров, който нямаше как да присъства, но прие присърце каузата да се помогне на Арти.

Майката на момчето едва сдържаше сълзите си, докато четеше своето стихотворение, с което благодари на всички, подали ръка на нейното семейство в този тежък момент.

И всичко това благодарение на 4 момичета - Анелия Зашева, Десислава Давидкова, Мария Атанасова и Християна Благоева, които можеха спокойно да изкарат 6-ци по "Свят и личност" по всякакъв друг начин, но вдигнаха летвата за всеки следващ ученик, стъпил в този час в Испанската гимназия, а и не само.

Месеци наред с помощта на Атанас Върбанов, БФВ и гимназията момичетата се бореха с документи, претенции и бюрократични истории, които нерядко са ги изнервяли, но 4-те доказаха, че за благотворителността няма възраст и всеки може да помогне, стига да има желание.

На финалната права също се появи сериозен проблем, тъй като типично за нашите географски ширини зала "Триадица" не беше съвсем готова. Но дори това не им попречи, като те приведоха залата в отличен вид и направиха събитие за чудо и приказ без средства и с много желание. А това събитие сложи в малкия си джоб далеч по-комерсиални и уж по-професионални събития, на които съм присъствал.

Този проект постигна крайната си цел, а именно - да бъдат събрани останалите средства за закупуването на инсулинова помпа. Битката обаче продължава.

Артър Иванов заболява от захарен диабет тип 1 (инсулинозависим) преди две години, като средствата за помпата (около 9000 лева) вече са събрани. НО, консумативите за година за 10 000 лева и, въпреки че има средства за първите два месеца, малкия Арти се нуждае от нашата помощ, за да води нормален живот.

DMS кампанията продължава да тече, а сметките за дарение са все така широко отворени за всеки, който е готов да отдели дори и символична сума, за да запази усмивката на лицето на Арти.

Битката продължава, но заедно можем всичко. Както го доказаха Анелия, Десислава, Мария и Хриси, обединявайки бивши и настоящи ученици на Испанската, познати и непознати хора около една кауза - да помогнем на Арти.

Ето и начините, по които може да помогнете:

Изпратете SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS ARTI

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

Титуляр: Артър Пламенов Иванов
Банка: ПроКредит Банк
IBAN: BG98 PRCB 9230 1047 2823 13
BIC: PRCBBGSF

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички