Завръщането, което чакахме!


Завръщането, което чакахме!
Снимка: FIVB

1522 0

Един от най-добрите диагонали на България в последните 15 години - Боян Йорданов, ще се завърне за Европейското първенство по волейбол. Дългоочакваното завръщане обяви лично Пламен Константинов, който обяви, че ще разговаря и с Тодор Алексиев, който отказа да играе в тазгодишната Световна лига.

"Боян Йорданов ще се включи за Европейското първенство - говорихме още преди Световната лига. Той не взе участие в нея поради лични причини, въпреки че щеше да ми помогне много. Разбира се, някои неща са по-важни от едно състезание", каза Константинов при завръщането на отбора от Аржентина.

"Нямам никакви опасения в какво състояние или в каква форма е - той е професионалист. Тодор Алексиев също е вариант, но засега сигурното е свързано с Боян", допълни той.

За последно най-резултатният диагонал в Гърция за изминалия шампионат игра за националния ни отбор на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година. Оттогава насам той беше сполетян от множество контузии, а в случаите, когато беше на разположение, не беше викан от селекционерите на отбора.

Той можеше да играе на ЕвроВолей 2015, което се проведе у нас, но не успя да се възстанови напълно от контузия в рамото, която наложи хирургична интервенция. В лицето на Йорданов "лъвовете" ще имат реална конкуренция на Цветан Соколов, чийто заместник Жани Желязков разочарова по време на Световната лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички