Сърцатият отбор, който не спира да зарежда феновете с надежда


Сърцатият отбор, който не спира да зарежда феновете с надежда
Снимка: italy-bulgaria2018.fivb.com/en/

2230 0

Това, което феновете на волейбола искаха да видят, днес стана факт в зала "Конгресна" в "Двореца на Културата и Спорта" във Варна. Националният отбор на България прегази младия тим на Куба за третата си победа в груповата фаза на Световното първенство по волейбол, на което сме домакини с Италия.

В днешната среща България нямаше опитен отбор срещу себе си, който да знае какво да прави в трудните моменти. Срещу себе си обаче българите имаха тим, който е освободен от напрежение, млад е и е нахъсан, което не създава никакви пречки пред тима от Карибите. Както заяви и либерото на тима Теодор Салпаров след успеха, при едно леко подценяване на такъв вид съперник, може да се стигне до "голяма беля".

Това, което направи голямо впечатление в срещата обаче бе сърцатата игра на българските "лъвове". Салпаров в обичайната си роля нахъсваше момчетата след всяка точка, а Николай Учиков и останалите нападатели преодоляваха с явна лекота съперниковата блокада. Играта ни в близост до мрежата бе видимо успешна, за което главна роля имаше и играта на разпределителя Георги Сеганов.

Най-красивият момент в мача? Публиката! Феновете в морската столица на България за пореден път доказаха отдадеността си към този спорт, като бяха препълнили зала "Конгресна" и мощно подкрепяха тима от първата, чак до след последната точка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички