Пламен Константинов: Липсва ни умението да печелим, когато нямаме ден


Пламен Константинов: Липсва ни умението да печелим, когато нямаме ден

4596 0

Пламен Константинов остана доволен от начина, по който неговите възпитаници са реагирали след слабото си представяне по време на загубата срещу Иран. България успя да спечели "чисто" с 3:0 (25:16, 25:19, 25:21) срещу Пуерто Рико, а селекционерът отчете като положителен факта, че отборът е излязъл мотивиран срещу скромния си съперник и не е допуснал подценяване.

"Мотивацията беше притеснителна след слабия мач (с Иран), който не изиграхме както искахме. Момчетата показаха, че са достатъчно мотивирани и искаха да вземат реванш и чиста победа. Възможността да поправителен срещу Полша минаваше през победа днес и през успех срещу Куба", напомни Константинов след успеха.  

"Доволен съм, че нямаше подценяване срещу противника. Доволен съм от момчетата, които се включиха. Може да се разчита за тях и занапред. Рани се лекуват само с победи".

Треньорът на националите иска да види играчите далеч по-освободени в следващите мачове и смята, че точно това им липсва на този етап от Световното първенство.

ТОШКО СКРИМОВ Е С КОНТУЗИЯ - ЕТО КАКВА Е ТЯ

"Силно се надявам да бъдем по-освободени. Ключовото за един добър отбор и едни големи състезатели е това да печелят, когато нямат ден. При нас може би точно това липсва. Няма нужда да се правят корекции, когато играта върви. Кубинците са млади момчета, но са изключителни атлети. Когато играят освободени, могат да създадат на всички отбори в света на посрещане. На блокада са силни, имат го като школа. Имат проблеми в посрещането и в организацията на играта. Трябва да сведем грешките до минимум", отсече Константинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички