Франция триумфира в Световната лига


Франция триумфира в Световната лига

1090 0

Мъжкият национален отбор на Франция по волейбол спечели за втори път в своята история трофея в Световната лига. След триумфа през 2015, днес „петлите” отново вдигнаха трофея, след като в изключително драматичен финал се наложиха над домакините от Бразилия с 3:2 (21:25, 25:15, 25:23, 19:25, 15:13). Спорът за титлата се игра пред близо 23 000 зрители в Куритиба.

Двата тима изиграха изключително равностоен двубой, който премина през редица обрати. Първият гейм отиде в полза на Селесао след 25:21, но французите изравниха след категоричното 25:15 във втория гейм. Третата част отново бе в полза на европейския шампион, който остана на гейм от победата. Бразилците обаче не се предадоха и спечелиха четвъртата част, вкарвайки мача в решителен тайбрек.

В него, след много оспорвана битка, съставът на Лоран Тили успя да отмъкне победата с 15:13 и така за втори път да спечели трофея. Интересното е, че и предишният им успех през 2015 отново бе в Бразилия. От своя страна пък Бразилия загуби пети финал в надпреварата от последните седем години.

Иначе най-резултатен за победителите бе звездата на тима Ървин Нгапет, който реализира 29 точки, докато Стефан Бойер добави 18. За домакините с по 22 точки се отличиха Рикардо Лукарели и Уолъс Де Соуса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички