Защо не трябва да се сърдим, че Световната лига ни "дискриминира"?


Защо не трябва да се сърдим, че Световната лига ни "дискриминира"?
Снимка: FIVB.ch

1208 0

Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов обясни, че Световната лига е турнир, който е направен за най-богатите, а не за най-добрите отбори в спорта. С това той си обяснява и новия формат на надпреварата, според който България не попада сред най-добрите отбори и няма гарантирано място в елитната група.

"Виждате, че форматът няма никакво значение. Философията на международната федерация не е най-добрите държави да участват, а държавите, които имат пари. В интерес на истината това е основната цел. Това е комерсиален турнир. Не е сборна лига с най-добрите", сподели Константинов при прибирането на националите от Аржентина.

"Да, добре е да са най-добрите, но е важно да са най-богатите. Според вас можем ли да бъдем сред най-богатите?! Няма как. Това, което ни държи е, че имаме страхотна публика и отбор, който играе наравно с добрите отбори в света. Не можем да се сравняваме с много от държавите по финансови възможности, реклами, спонсори и средства, които биха влезли в касата на Международната федерация", заяви Константинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички