Мощен старт, но проиграни шансове сринаха България срещу Италия на Евроволей 2019


Мощен старт, но проиграни шансове сринаха България срещу Италия на Евроволей 2019
Снимка: https://www.cev.eu/PhotogalleryArchive.aspx

12513 0

Националният волейболен отбор на България претърпя загуба в четири сета (22:25, 25:23, 25:21, 25:17) от Италия в своя последен мач от груповата фаза на Европейското първенство. "Лъвовете" започнаха отлично мача, като спечелиха първата част с убедителна игра и резултат, но впоследствие италианците навлязоха в срещата и успяха да обърнат своя съперник.

В първия гейм възпитаниците на Силвано Пранди "дръпнаха" с четири точки още в самото начало и задържаха разликата до средата на гейма. Италия успя да се закрепи в гейма при 16:17, но в края "лъвовете" се добраха до четири мачбола, като оползотвориха третия такъв.

Втората част бе изключително равностойна, а впоследствие сякаш се оказа и ключова за крайния изход от срещата. Италия изравни силите на игрището, но България имаше своите шансове да затвори още един гейм в своя полза. За съжаление "лъвовете" не съумяха да го направят и загубиха частта на 23 точки.

Третият гейм започна добре за България, но италианците бързо обърнаха развоя и поведоха в резултата. До края на частта Италия поддържа разликата и затвориха българите на 21 точки. Последният гейм бе най-красноречив като резултат, след като Италия поведе с четири точки и постепенно увеличаваше преднината си, за да затвори гейма при 25:17.

Така България излиза от групите под №3, докато Италия и Франция ще спорят за първото място. Най-вероятно следващият съперник на "лъвовете" ще бъде срещу домакина Словения (ако загубят от Русия), като мачът ще бъде изигран тъкмо в родината им. При победа срещу Словения, на 1/4-финалите България ще срещне Русия.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Двубоят започна отлично за България, след като Светослав Гоцев откри резултата, а след това последваха още три точки за "лъвовете" за 0:4. Малко по-късно последва и бомбен удар на Тодор Скримов за 1:5. След намесата на видеоповторенията България се добра до преднина от пет точки - 3:8, която бе покачена на шест още в последвалото разиграване.

При 4:9 Зайцев извади топката в аут след изпълнение на сервис. Виктор Йосифов заби за 8:13, след като италианците за миг успяха да скъсят разликата на три точки. При 10:14 и забивката на Цветан Соколов влезе в действие, за да преодолее двойната блокада на съперника. 

В следващите няколко точки българите сякаш се отпуснаха и дадоха няколко лесни точки на своя съперник, което позволи на италианците да скъси разликата на 16:17. Последваха технически указания на Силвано Пранди, които бяха изпълнени от неговите възпитаници, за да се стигне до преднина от три точки.

След феноменален сервис на Цецо Соколов България си върна преднината за 18:22. Така "лъвовете стигнаха до четири мачбола, но успяха да затворят гейма едва от третия си опит след мощна атака на Виктор Йосифов през центъра - 22:25.

ВТОРИ ГЕЙМ

Втората част започна далеч по-завързано, отколкото първата. Двата тима вървяха точка за точка до 8:8. Тогава "лъвовете" имаха и известна доза късмет, след като Гоцев сервира, а топката се докосна до филето и се приземи в полето на италианците за 8:9. 

Италианците бързо успях да възстановят равенството, като равностойната игра продължи до 15:14. Тогава Италия се добра до директна точка от сервис за 16:14, след което Силвано Пранди поиска 30-секунден таймаут.

При 16:15 българите успяха да се задържат в разиграването и да организират контра атака, завършена по отличен начин от Тодор Скримов, за да изравни резултата във втория гейм. Последва силна серия за Италия, като резултатът се покачи на 20:17, взимайки превес от три точки.

При 20:18 Мартин Атанасов допусна грешка и позволи на италианците да се откъснат на три точки. "Лъвовете" стопиха разликата до 21:20, но последва отлична игра на мрежата при атака на италианците, която им спечели така важната 22-ра точка.

Италия си завоюва три точки за спечелване на гейма. Първата отиде в историята след добра забивка на Атанасов, а същото се случи и с втората, след като атака на Зайцев излезе в аут. При 24:23 бе поискан таймаут от водещия тим в гейма. Втората част все пак бе затворена в полза на Италия след атака на Зайцев - 25:23.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Третата част започна добре за "лъвовете". Тодор Скримов донесе две точки за страната ни, за да се стигне до 1:3. Последваха четири поредни точки за Италия, с което обърнаха резултата в своя полза.

Постепенно България се "закачи" за своя съперник и резултатът бе изравнен. В средата на гейма резултатът бе 14:14, когато "лъвовете" най-после успяха да излязат напред в резултата.

Това обаче бързо бе променено от италианския отбор, който впоследствие стигна до сериозната преднина от осем точки за 23:17. Така пореден равностоен гейм бе изпуснат от контрол от "лъвовете" и в крайна сметка загубен при резултат 25:21.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ

Мощен старт за Италия, който доведе до 3:0. Тимът дръпна с четири точки и задържаха разликата до 10:6. Постепенно разликата стана още по-красноречива в полза на италианците, като набъбна до осем точки. Така до края двубоят бе доиграван от българите, а частта бе затворена при резултат 25:17.

Преди мача

Волейболните национали ще изиграят днес послендия си мач от Група А на Европейското първенство по волейбол. Тимът ни си осигури място сред най-добрите 16 на Стария континент, след като победиха Гърция, Румъния и Португалия.

Във вчерашния ден "лъвовете" бяха надиграни от Франция с 0:3. В днешния мач обаче играчите на Силвано Пранди са длъжни да търсят задължителна победа. При поражение днес "трикольорите" вероятно ще срещнат Словения в 1/8-финалите, а успех там ще им осигури мач с Русия в 1/4-финалите. Победа над Италия пък може да ни прати в следващата фаза срещу Финландия или Турция, а след това отново срещу Франция в 1/4-финалите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички