България се изпоти, но спечели първия си мач във Варна


България се изпоти, но спечели първия си мач във Варна
Снимка: https://www.volleyball.world/en/vnl/

1260 0

Националният отбор на България по волейбол записа трудна победа в турнира Лига на нациите. "Лъвовете" се наложиха с 3:2 (20:25, 29:27, 22:25, 25:21, 15:13) над Австралия в среща от третия уикенд на турнира, който се играе във Варна.

Треньорът Силвано Пранди бе направил промени в своята селекция, като Цветан Соколов се завърна в тима ни, а място там намери и младият Мартин Атанасов, както и либерото Владислав Иванов. Тимът ни обаче отново демонстрира висини и спадове, което позволи на съперника на два пъти да поведе в резултата.

Все пак "трикольорите" намериха начин да прескочат кризисните моменти и да спечелят в крайна сметка срещата след тайбрек. За България сега предстои среща с Япония, която е днес от 20:40 в зала "Конгресна" в Двореца на Културата и Спорта в морската ни столица. В неделя пък България се изправя срещу Италия. 

Отличен мач пред родна публика изигра Тодор Скримов, който се отличи с 22 точки (1 блок, 3 аса), а със завръщането си Цецо Соколов помогна за успеха като добави 18 (2 блока, 2 аса). Двамата ни централни блокировачи Алекс Грозданов и Теодор Тодоров добавиха съответно 11 и 10 точки. Люк Смит за австралииците заби 19 точки, но и те не помогнаха за повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички