България прегази Словения и спечели второто място в Група С


България прегази Словения и спечели второто място в Група С
Снимка: cev.lu

5958 0

Националният отбор на България по волейбол спечели последния си мач от предварителна Група С срещу Словения с 3:0 (25:22, 28:26, 25:17) на Европейското първенство в Полша и по този начин си осигури участие с следващата фаза на турнира.

В плейофите тимът на Пламен Константинов ще играе с третия тим от Група А, където са Сърбия, Полша, Финландия и Естония. Най-вероятно това ще бъде тимът от Скандинавския полуостров, който в първия ден на Евроволей 2017 надделя над Естония с 3:2. 

Първи гейм

Срещата започна равностойно с размяна на точки в двете полета. Словенците първи стигнаха до серия, която дойде при начален удар на Козмерник. Централният блокировач на противниците изпълни три поредни сервиса за 7:5, но добра игра до мрежата на Братоев и Николай Пенчев изравниха резултата. Сервис в аут на Розалин Пенчев доведе до първа техническа пауза за Словения. Сгрешен сервис на българския разпределител и единичен блок срещу Николай Пенчев доведоха нещата до 13:11 в полза на сребърния медалист от Евроволей 2015. Успешни атаки на Розалин Пенчев и Цветан Соколов възстановиха равенството при 14:14, а с атака през центъра на Виктор Йосифов и ас на Николай Николов поведохме при втората техническа пауза при 16:14. Тройният български блок спря атаката на Шкет, което доведе и до първа почивка за словенците. Добрата серия от начален удар на Николов продължи до 18:14, когато последва сервис в аут. Тимът на Пламен Константинов поведе с 24:19, като изпусна три геймбола преди да затвори гейма след 25:22.

Втори гейм

Втората част на мача също стартира равностойно, но след серия от начални удари на Гаспарини се стигна до 5:3 и Тодор Скримов замени Розалин Пенчев. Чудесна игра в защита словенците им помогна да поведат с 6:3. Тимът на Слободан Ковач запази аванса си и взе първото техническо прекъсване с три точки аванс - 5:8. Успешна игра до мрежата на Братоев и блок на Николай Пенчев намалиха за 8:9. Атака в третия метър на Соколов и ас на Пенчев изравниха за 10:10, а блок на Николай Николов донесе аванс на "лъвовете". Българският тим дори увеличи аванса си с една точка и след атака по правата от зона 4 на Пенчев доведе нещата до 16:14. Атака в аут на Соколов и успешна такава на Гаспарини върнаха аванса на словаците. Българският диагонал обаче бързо поправи грешката си с две успешни атаки от зона две за 20:19. Равенството в играта се запази до 23:22, когато Ковач поиска почивка. Чудесен единичен блок на Георги Братоев спечели геймбол за България при 24:23. Успешна атака през центъра на Николов доведе до втора точка за спечелването на гейма. Козмерник обаче спечели геймбол за своя тим при 26:25 след добра атака от зона 4 и Пламен Константинов посегна към почивките си. В крайна сметка България взе и втория гейм след атака на Соколов и блокада на Николов за 28:26.

Трети гейм

Третата част стартира добре за момчетата на Пламен Константинов, които още в началото взеха добър аванс от четири точки при 7:3 след добра серия от начален удар на Тодор Скримов и силна игра на българския блок. Технично отиграване на Братоев доведе до първата почивка в гейм №3 - 8:4. Добрата игра на България продължи, като тимът ни поведе с 10:4 и 12:6. Втората техническа пауза в гейма дойде при 16:9, като грешките в полето на Словения валяха една след друга. С голямата преднина, спокойствието в тима на България дойде и играта на тима ни стана много разнообразна, което доведе до още по-голям актив - 21:12, което накара Ковач да вземе таймаут. До края на гейма "лъвовете" нямаха проблем да затворят срещата и го направиха след 25:17

Състави:

България: Братоев, Соколов, Н. Пенчев, Р. Пенчев, Николов, Йосифов, Салпаров - либеро

Треньор: Пламен Константинов

Словения: Урнаут, Винчич, Шкет, Козмерник, Пайенк, Гаспарини, Ковачич - либеро

Треньор: Слободан Ковач

Съдии:

Първи съдия: Кор Ван Гомпел

Втори съдия: Душан Ходол

Тимът ни е с победа и загуба до момента, след като на старта отстъпи пред Русия с 0:3, но след това надделя над Испания с 3:0. Днешният ни съперник - Словения, е със същия баланс до момента. Словенците също победиха "Ла Фурия" с 3:0, но и допуснаха поражение от Сборная с 0:3.

Временно класиране:

1. Русия 2 2 0 6:0 6 точки

2. Словения 2 1 1 3:3 3

3. България 2 1 1 3:3 3

4. Испания 2 0 2 0:6 0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички