България постигна първа победа на Евроволей 2017


България постигна първа победа на Евроволей 2017
Снимка: cev.lu

4355 0

Националният ни отбор по волейбол записа първа победа на Европейското първенство в Полша. В зала "Таурон Арена" в Краков в среща от група "C" тимът, воден от Пламен Константинов, се наложи с 3:0 (25:15, 28:26, 25:21) над тима на Испания.

България вече е с актив от 3 точки, колкото има и отборът на Словения. Припомняме, че в първия мач от групата нашите загубиха от Русия с 0:3.

При първото техническо прекъсване в срещата националите ни се оттеглиха с 2 точки преднина - 8:6. Първо след равностойна игра стигнаха до 4:4, но след това нашите момчета взеха инициативата и напреднаха в резултата. 

След него испанците бързо наваксаха разликата, но не за дълго. Постепeнно възпитаниците на Пламен Константинов наложиха натиск. Атака на Цветан Соколов направи преднината на България 14:11, а двоен български блок Цветан Соколов и Николай Николов и 15:11. Второто техническо прекъсване дойде в полза на нашите с 16:12.

Последва пълна доминация на националите ни, като изключително впечатляващо играеше Розалин Пенчев. С две поsslедователни точки на Ники Пенчве резултатът стана 22:14. Единична блокада на Виктор Йосифов направи преднината по-голяма - 23:14, а мощна атака на Цветан Соколов донесе успеха на България в първата част с 25:15.

Изключително добра серия от начални удари, от която взехме преднина с 6:1. До първото техническо прекъсване испанците взеха само още точка и се оттеглиха при 8:2. Националите ни продължиха да поддържат преднината, а след грешка на Ники Пенчев намалиха до 11:7. След това и Розалин Пенев сбърка при блокада, което смали разликата с още една точка и концентрацията в играта ма българите започна да спада. След като разликата се сведе само до 2 точки Константинов поиска прекъсване.

Момчетата ни изпуснаха преднината си и допуснаха изравняване в точките 19:19. Пламен Константинов взе прекъсване, но то не даде резултат и Испания дръпна с 2 точки 21:19, а след това стигна до геймбол при 24:21. Българските волейболисти не се предадоха и записаха 3 поредни точки до 24:24. Грешка на Испания и гейбол за България при 25:24. “Фуриите” съумяха отново да поведат след 2 поредни точки - 26:25. Николай Николов донесе равенство при 26:26. Мощен сервис на Тодор Скримов и тройна българска блокада изведе България до втори геймбол при 27:26, като ас на Тодор Скримов сложи край на втората част при 28:26.

В началото на третия гейм в игра се завърнаха двамата Пенчеви, докато Гоцев остана на полето. При 3:3 Тодор Алексиев замени Розалин Пенчев. България водеше през целия гейм, този път не допусна изненади и спечели чисто срещата.

По-рано днес Русия записа втора победа в групата с 3:0, този път над тима на Словения. В понеделник, 28 август, е последният мач на "лъвовете" – срещу Словения от 18:30 ч.

Преди срещата

България започна Eвропейското със загуба с 0:3 от "сборная"., докато испанците отстъпиха с 0:3 (25:27, 15:25, 16:25) срещу Словения. След загубата от Русия за българския състав целта е минимум второто място, за да може в осминафиналите да се избегне евентуална среща с домакина Полша или Сърбия.

Националите спечелиха последните два мача с Испания. На световното през 2010 г. България стигна до 3:1, а в квалификация за олимпийските игри в Лондон две години по-късно резултатът беше 3:0 във Варна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички