Звярът Зверев разнищи Федерер в Хале


Звярът Зверев разнищи Федерер в Хале
Снимка: Getty Images/Guliver

1005 0

Германският тенисист Александър Зверев записа впечатляваща победа над световния номер 3 Роджър Федерер на турнира на трева в Хале.

На полуфиналите 19-годишният талант детронира осемкратния шампион от надпреварата след успех със 7-6 (4), 5-7, 6-3 и по този начин се класира за първия си ATP финал.

Това бе и първа победа за младия германец над Федерер, като преди това двамата се бяха срещали още веднъж – през тази година на клей на Мастърса в Рим, където победител бе швейцарецът.

Иначе двамата изиграха страхотен двубой на централния корт в Хале. Първият сет премина без пробиви, като изходът му трябваше да се реши в тайбрек. Там Зверев бе по-стабилен и поведе след 7-4. Във втората част играта отново бе много равностойна, но при 5-5 поставеният под номер 1 в схемата Федерер успя да осъществи първия пробив в мача, а впоследствие да изравни резултата в сетове на свой сервис – 7-5.

В решителния трети сет 19-годишният Зверев направи пробив в шестия гейм, повеждайки с 4-2 и до края не изпусна преднината си, за да се поздрави с крайния успех. На финала германецът ще спори с победителя от двубоя между Доминик Тийм и Флориан Майер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички