Заради ударено момиче с топката се стигна до отстраняване на "Ролан Гарос" (ВИДЕО)


Заради ударено момиче с топката се стигна до отстраняване на "Ролан Гарос" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4185 0

До неприятен инцидент се стигна на "Ролан Гарос". Японката Мию Като и индонезийката Алдила Суджиади са дисквалифицирани от турнира на двойки. Това се случи, след като Като удари с топката момиче, което гони топките в мач от третия кръг.

Как се стигна до отстраняването?

Съдията Александър Жюж даде предупреждение за Като, докато съперничките от другата страна на мрежата - чехкинята Мари Боузкова и испанката Сара Сорибес Тормо, поискаха директно отстраняването ѝ.

"Не, не, нека ви обясня. Тя (б. а. - Като) не го направи нарочно, момичето няма контузия", каза съдията Жюж. "Не го е направила нарочно? Тя плаче", отговори Сорибес Тормо. "И има кръв", добави Боузкова.

След като говори с удареното момиче, съдията се върна на стола и обяви дисквафицирането на Като и Сутджиади и края на мача. Боузкова и Сорибес Тормо бяха спечелили първия сет със 7:6 (1), но изоставаха в резултата във втория с 1:3.

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров вече се класира за 1/8-финалите на турнира, където ще играе срещу Александър Зверев. Срещата е в понеделник от вечерната серия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички