Волева Каратанчева тръгна с успех в Маями


Волева Каратанчева тръгна с успех в Маями
Снимка: GettyImages/Guliver

1313 0

Сесил Каратанчева се класира за втория кръг на квалификациите на турнира в Маями (5 381 235$). Българката имаше нужда от повече от 2 часа, за да надиграе с 6:2, 5:7, 6:3 Ан-Софи Месташ (Белгия).

Двубоят се разви както повечето мачове на Сесил през този сезон – изобилие от пробиви, много битка и краен успех за българката. През 2015-а Каратанчева се отличава с изключителната си воля за победа и непримиримост до последната точка.

В този мач софиянката започна отлично и категорично надигра своята съперничка в откриващия сет. Каратанчева не позволи да се стигне до точка за пробив в нейните сервис геймове, като на свой ред реализира 2 от 4-те си възможности да спечели подаването на Месташ и след по-малко от половин час игра спечели първия сет с 6:2.

Белгийката заигра значително по-добре в следващата част и от самото начало имаше предимство в резултата. Тя поведе с 5:2, но Сесил успя да спаси два сетбола и в последствие да изравни за 5:5. Месташ запази самообладание и успя да измъкне сета, печелейки следващите два гейма.

В решителната част и двете се представяха по-добре, когато посрещаха и пробивите следваха един след друг. При 4:3 в своя полза, Сесил успя да задържи подаването си след дълъг и оспорван сервис гейм, което се оказа решаващо за крайното 6:2, 5:7, 6:3.

В спор за място в основната схема Каратанчева ще се изправи срещу победителката от мача между Никол Гибс (САЩ) и Юлия Глишко (Израел). /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички