Андрей Рубльов показа на Григор Димитров как трябва да се играе срещу Рафаел Надал


Андрей Рубльов показа на Григор Димитров как трябва да се играе срещу Рафаел Надал
Снимка: Getty Images

1479 0

След като вчера Григор Димитров бе прегазен от Рафаел Надал, днес руснакът Андрей Рубльов му показа как трябва да се играе срещу "Матадора", побеждавайки го на 1/4-финалите в Монте Карло!

Поставеният под №8 Рубльов се справи на пръв поглед лесно с Рафаел Надал и го победи с 2:1 сета. В отделните части 6:2, 4:6 и 6:2, но мачът продължи два часа и тридесет и три минути!

Руснакът успя да пробие подаването на Надал още в първия гейм на срещата, но при 2:1 на свой ред допусна пробив. След това обаче последваха маратонски геймове, в които Рубльов показа много хладнокръвие и класа и успя още два пъти да "вземе" подаването на испанеца и да затвори сета с 6:2.

Във втория сет играта тръгна идентично и Рубльов се оказа водещ с 3:1. След това обаче Рафа показа защо е един от най-добрите в света и след нови маратонски геймове успя да пробие на два пъти руския тенисист, преди сетът да завърши с успех за него - 6:4!

В последната трета част световният №8 изобщо не загуби самообладание и веднага отвърна на предизвикателството, пробивайки подаването на Надал. Испанецът на свой ред показа, че нищо не е решено и върна пробива за 1:1. След това обаче имаше само един тенисист на корта и това бе Рубльов. На два пъти той постигна пробиви и без проблем на свой сервис спечели частта и мача с 6:2.

Числата бяха красноречиви - Андрей Рубльов успя да пробие цели СЕДЕМ ПЪТИ сервиса на великия испанец и показа на Григор Димитров как трябва да се играе срещу Рафа Надал!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички