Виландер: Григор показа световна класа в концентрация


Виландер: Григор показа световна класа в концентрация
Снимка: Getty Images/Guliver

3018 0

Тенис легендата Матс Виландер засипа с похвали Григор Димитров след победата му над Ник Кирьос, която го класира на 1/4-финалите на Australian Open

"Григор беше много гладен за успех днес, мисля, че го видяхме  в най-доброто му състояние. Нямаше много време за мислене, беше гъвкав, силен и много концентриран. Кирьос от друга страна играеше по-скоро за шоуто, не показа, че се бори за всяка точка. В крайна сметка това се трупа и оказа влияние”, заяви анализаторът на Eurosport.

"Григор Димитров излезе и показа какъв атлет е. Държеше топката в корта, сервираше много по-добре и спечели тайбрековете. Той е трети в света и показа защо е така. Миналата година Рафа Надал на Australian Open не беше особено добър, но видяхте какво стана. Григор показа много разнообразна игра".

"Справи се невероятно срещу Кирьос. Да имаш публиката срещу себе си тук е добре. Ник Кирьос е много добър човек в съблекалнята. Понякога езикът, който използва на корта, трябва да се разграничиш от него. Точно в тези моменти Григор показа световна класа в концентрация. Още не е на нивото на Федерер и Надал в напрегнатите моменти, но може би ще го видим скоро", допълни още Виландер. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички