Виктория Томова разгроми румънка насред Букурещ


Виктория Томова разгроми румънка насред Букурещ
Снимка: Getty Images

925 0

Най-високопоставената българска тенисистка - Виктория Томова (№98), стартира успешно участието си на турнира от сериите WTA125 в румънската столица Букурещ!

Първата ни ракета се справи без проблем с представителката на домакините и световна №358 - Илона Георгиана Гьороайе, побеждавайки я с 2:0 сета - 6:1, 6:3. Двубоят от първия кръг на надпреварата, която се играе на клей, продължи 1 час и 14 минути.

Вики влезе ударно в мача и постигна пробив още в първия гейм. В 3-ия и 7-ия тя осъществи още два и така затвори първата част при 6:1. Вторият сет бе малко по-оспорван, след като двете тенисистки си размениха по един пробив във втория и третия гейм, но в 8-ия Томова регистрира и втори на своята сметка, а след това затвори мача при 6:3 от втората възможност, която се откри пред нея.

На 1/8-финалите в Букурещ българката ще играе срещу румънката Кристина Дину (№385) или срещу световната №76 от Унгария - Панна Удвари.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Виктория Томова падна с 4 места в ранглистата на WTA, загубилата US Open Онс Жабер вече е втора в света!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички