Карлос Алкарас спечели финала на US Open срещу Каспер Рууд и вече е №1 в мъжкия тенис! (ВИДЕО)


Карлос Алкарас спечели финала на US Open срещу Каспер Рууд и вече е №1 в мъжкия тенис! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2315 0

Три часа и 20 минути - толкова бяха нужни на Карлос Алкарас, за да победи Каспер Рууд на финала на US Open и да спечели първата си титла от Големия шлем. Испанецът победи норвежеца с 3:1 сета в Ню Йорк - 6:4, 2:6, 7:6 (1), 6:3!

19-годишният Алкарас вече е №1 в ранглистата на ATP, а 23-годишният Рууд остава на втора позиция и вече има два загубени финала на турнири от Големия шлем, след като по-рано през годината отстъпи с 0:3 на Рафаел Надал (Ролан Гарос).

В първия сет Алкарас осъществи пробив в третия гейм, който се оказа достатъчен. Във втория ролите се размениха и Рууд бе този, който спечели частта, благодарение на два брейка в шестия и осмия гейм. 

В третия сет двамата тенисисти се пробиха по един път и така се стигна до тайбрек, в който Карлос бе безапелационен - 7:1. В последния четвърти сет силите напуснаха Каспер, той допусна брейк в шестия гейм и в крайна сметка испанецът затвори финала от втория мачбол, който се откри пред него. 

Статистика (Рууд/Алкарас):

Асове - 4:14

Двойни грешки - 2:3

Първи сервис - 61%:64%

Спечелени точки на първи сервис - 66%:74%

Спасени брейк точки - 8 от 11 срещу 7 от 10

Уинъри - 37:55

Непредизвикани грешки - 29:41

"Мечтаел съм си за този момент - да съм шампион от "Шлема" и №1 - още от детството. Трудно ми е да говоря, защото емоциите са големи. Това е нещо, което съм се стремял да постигна с много работа отдавна. Всичките решения и всичките перипетии, през които сме преминали досега, си заслужават. Постоянно мислех за майка ми и за другите хора от семейството ми. Мислех и за тези, които не можаха да дойдат да ме гледат на живо. Мога да кажа, че съм малко уморен. Не е време да си уморен преди финал в "Шлема". Трябва да дадеш всичко от себе си и аз работя много усилено върху това, така че не е време да си уморен в такъв момент", каза щастливият Алкарас след триумфа си.

"И двамата с Карлос знаехме какво е заложено на картата в този финал. Забавно е, че загубилият щеше да е номер 2, а победителят - номер 1. Естествено, че съм разочарован от загубата, но и да си номер 2 в света не е толкова лошо. Ще продължа да се боря и да работя, за да стигна до първото място. Дължа всичко на семейството ми, които бяха с мен от самото начало и продължават да бъдат. Те са причината да съм тук днес и се надявам да продължим да сме силен екип и силно семейство в бъдеще", пък бяха думите на загубилия Рууд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички