Виктория Томова не успя да се пребори на старта на US Open


Виктория Томова не успя да се пребори на старта на US Open
Снимка: Getty Images

2391 0

21-годишната Пейтън Стърнс елиминира първата тенис ракета на България сред жените Виктория Томова на старта в Откритото първенство на САЩ. Местната представителка не даде и сет на 82-рата в световната класация след час и 38 минути за 2-0 (6:3, 6:4).

Игралата за последно преди седмица американка се отчете с по-добри показатели в отделните компоненти и заслужено стига до следващия кръг на надпреварата. В него тя ще премери сили с победителката от двойката Таусон - Потапова, която трябва да почне съвсем скоро. 

Вторият сет продължи по-дълго, макар че и първият бе драматичен. Българката бе пробита още при първото си подаване и в шестия гейм, но преди това бе спечелила подаването на Стърнс в петия. Така последва размяна на пробиви, като българката фатално загуби за 3:5 и домакинката спечели подаването си за сета. 

По време на втория сет Томова сервира в самото начало и загуби първите си две подавания, но първото си не успя да спечели и Молчан, макар че го загуби драматично. Последваха загубени сервирания в петия и шестия гейм, а последният продължи много дълго, но родната представителка така и не успя да прати сета в тайбрек. 

Следете Григор Димитров - Алекс Молчан НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички