Прекрасно! Виктория Томова ликува в Чикаго след успех на финала


Прекрасно! Виктория Томова ликува в Чикаго след успех на финала
Снимка: Getty Images

3157 0

Родната тенисистка Виктория Томова спечели турнира от сериите "Challenger" на американска земя в Чикаго. Българката се наложи с 2:0 (6:1, 6:4) сета над представителката на домакините - Клеър Лиу, във финала на надпреварата, която е част от категория WTA 125.

Развой на срещата

Българката стартира страхотно и проби сервиса на Лиу още в първия гейм. Томова можеше да разгроми опонентката си и да спечели първия сет на 0, но загуби подаването си в шестия гейм.

Втората част започна равностойно, като дори Лиу първа успя да пробие. Българката направи рибрейк, след което спечели още три поредни гейма, за да направи резултата 5:2 в своя полза. Още в осмия гейм Томова имаше мачбол, който Лиу спаси. В следващия бъларката сервираше за титлата, но напрежението си каза думата и американката се завърна в срещата. Все пак Томова затвори мача в следващия сервис гейм на Лиу след нов ключов пробив.

Това бе втори сблъсък между двете тенисистки. Първата среща между Томова и Лиу се проведе през 2022 на Индиън Уелс, а тогава американката надделя с 2:0.

Това безспорно е най-ценният трофей в кариерата на българката и неин втори през годината, след като тя завоюва първото място в Сарагоса през пролетта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички