Вавринка: Ще ми трябва време, за да осъзная какво постигнах


Вавринка: Ще ми трябва време, за да осъзная какво постигнах
Снимка: Getty Images/Guliver

1074 0

Новият шампион на "Ролан Гарос" Стан Вавринка е много щастлив след спечелената титла, но все още не може да осъзнае какво е постигнал.

"Ще ми трябват няколко дни, няколко седмици, за да осъзная какво постигнах. Играл съм в два финала на турнирите от Големия шлем“, заяви Вавринка и добави: "Две титли, невероятно е. Не е нормално аз да печеля турнири от Шлема, обичайно това го правят други.“

Вавринка коментира и спечеления финал срещу световния №1 Новак Джокович. "Нивото на представянето ми на финала срещу Джокович беше нереално. Досега когато играех срещу Роджър или Новак, не успявах да покажа най-доброто от себе си. Чувствах разочарованието, че някак не съм в мача. Но аз се научих, че трябва да приемам нещата, защото те притежават изключителна класа. Този път аз им дадох това, от което страдах толкова години. На финала Новак се чувстваше некомфортно, беше обезсърчен", сподели Вавринка.

Той вече има две титли от Големия шлем – тази на „Ролан Гарос“ и преди година на Откритото първенство на Австралия. Въпреки това, тенисистът не мисли за спечелването на Кариерен шлем.

"Не мисля за спечелването на "Уимбълдън" и на Откритото първенство на САЩ. Но също така не мислех, че съм способен да спечели и "Ролан Гарос", но го направих", добави Вавринка.

Следващият турнир, на който ще участва, е този в Куинс, където носител на трофея е Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички