Вавринка: С Ноле често си говорим за "Ролан Гарос"


Вавринка: С Ноле често си говорим за "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images/Guliver

876 0

С Ноле често си говорим за финала на Ролан Гарос, призна Стан Вавринка за мача, в който отне щанса на Джокович да спечели Голям шлем.

"За Новак със сигурност не е лесно, но си говорим за финала в Париж, защото и двамата преживяхме неповторими емоции през онзи ден", обясни още Стан.

"Когато спечелиш голяма титла като тази от Ролан Гарос, следващите дни са трудни, защото докато играеш настроението ти често има върхове и спадове. След това сякаш се чувстваш малко самотен и депресиран. В един момент около теб има толкова стрес, емоции и хора, а в следващия - празнота", добави той.

"Това е красотата на тениса, но също така е предизвикателство за психиката. Разликата между мен и тенисисти като Федерер, Надал и Джокович е, че те печелеха титли от Големия шлем още, когато бяха на 19, 20, 21 години. Те се превърнаха в звезди, докато бяха деца и вече имат десет години зад гърба си на най-високо ниво. През това време аз бях добър играч, но не и звезда от най-голяма величина. Може би затова и някои хора се идентифицират с мен, защото виждат човек, който работи 10 години, за да стигне до мястото, където е сега", завърши швейцарецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички