Вавринка отнесе Федерер в мач за историята


Вавринка отнесе Федерер в мач за историята
Снимка: Getty Images/Guliver

1228 0

Швейцарецът Стан Вавринка достигна до полуфиналите на Ролан Гарос за първи път в кариерата си, след като победи своя сънародник Роджър Федерер с 6-4, 6-3, 7-6(4).

Поставеният под номер 8 в схемата изнесе страхотен мач и не остави никакви шансове на именития си съперник, като записа първи успех над него в турнир от Големия шлем. Вавринка бе изключително агресивен и прецизен, реализирайки цели 43 печеливши удара в двубоя, продължил малко над 2 часа. Федерер от своя страна не игра слабо, но не успя да се отговори на тежките удари от дъното на корта на своя опонент.

Вавринка отрази всички 4 възможности за пробив, които се откриха пред Роджър, като от своя страна взе подаването на съперника си 3 пъти. В третия сет световният номер 2 изравни играта и успя да стигне до тайбрек, където обаче Вавринка надделя на 4 точки, като имаше и един спорен момент, когато грешно отсъждане на съдията на линията го разконцентрира и той изпрати топката в аут.

С тази победа Вавринка намери място сред най-добрите 4 в Париж за първи път в кариерата си, като за място на финала ще спори с Жо-Вилфред Цонга или Кей Нишикори. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички