Валверду разкри кое е най-голямото предизвикателство в работата му с Григор


Валверду разкри кое е най-голямото предизвикателство в работата му с Григор
Снимка: Guliver/Getty Images

7473 0

Дани Валверду, треньорът на Григор Димитров, разкри интересни детайли от съвместната им работа. Според него трябва да има граница в отношенията помежду им, но това не означава, че не може да са и приятели.

"Приятелството със свой играч е нещо добро, но трябва да поставиш граница между треньор и приятел. Трябва да си твърд, карайки го да не спира по пътя и да не се отказва. Да можеш да го мотивраш и да го накараш да чуеш неща, които може би не иска да чуе. Това е голямо предизивикателство, да сложиш границата между треньор и приятел", заяви венецуелецът в интервю за "120 минути".

Относно работата между двамата и как определят целите си, Валверду разкри: "Първо питаш какви са целите на тенисиста, а ти (б.а. треньора) само слушаш. Ако мислиш, че тези цели са възможни, почваш да правиш план. Ако и състезателят вярва в успеха, планът ще успее, защото мотивицията е по-голяма. Семейството и приятелите също имат огромна роля в мотивацията, всички трябва да са на една вълна. Тренировките трябва да са забавни, да няма търпение за следващата тренировка. Това е трудно, защото аз го натоварам много сериозно, но това също трябва да е забавно и интересно преживяване. Трудна задача е".

"Най-важното за постигането на успехи е здрава работа и да откриеш силните страни на спортиста. Много хора правят толкова опити да поправят неща, които не умеят. Много по-лесно е да развиеш това, което можеш, вместо да се съсредоточаващ върху негативните страни. Това стои в основата на успеха", допълни още Валверду.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички