Треньорът на Гришо между света на тениса и финансите


Треньорът на Гришо между света на тениса и финансите
Снимка: БГНЕС

2751 0

Основният виновник за блестящата форма на Григор Димитров през този сезон е неговият треньор Дани Валверду. Венецуелецът разказа с какво е успял да върне Гришо към пътя на победата и за неговия избор да стане треньор.

Валверду освен на тениса обръща голямо внимание и на своето обучение в университет в Маями, но кое е неговото призвание? "Определено съм треньорът, наблягах на универистета, но и той също бе свързан с тениса. Прекъснах да се занимавам с тениса като състезател на 19 години, което бе преломен момент за мен. Днес съм Дани, момчето на тениса, но продълажвам да следя и финансите. Тенисът е моята голяма страст обаче", сподели той в предаването "120 минути".

"Искрата по тениса я запалих аз. Моите родители не са ме карали да правя нещо насила никога. Спортувах какво ли не. Докато играех тенис, дори плувах. Но когато трябваше да избера, избрах тениса. Индивидуалността ме привлече в него. Не съм много добър в приемнето на съвети от други. Предпочитам сам да решавам какво да правя. Винаги съм искал да завися от себе си, в тениса можеш да вървиш напред именно заради решенията, които взимаш сам".

"Никога не съм си представял да съм треньор. Но в живота ми дойде такъв момент. Трябваше да избера дали да продължа като състезател, никога не бях планирал подобно развитие. Аз съм благодарен за възможностите, включително и за работата днес", разказа още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички