В тежък момент: Гришо получи безценен съвет на български от важен човек на корта


В тежък момент: Гришо получи безценен съвет на български от важен човек на корта
Снимка: GettyImages

9866 0

Най-добрият тенисист на България - Григор Димитров, срещна безрезервна подкрепа от сънародниците си около финала с Яник Синер в Маями. Нищо обаче не може да се сравни с това близките ти да бъдат около теб. 

Битката между европейците беше гореща

Силна подкрепа зад Океана

Специално за днешния финал с италианеца бащата на Григор - Димитър Господинов Димитров, прекосил океана, за да бъде до сина си в толкова важния момент. През последните седмици ракетата е на "гребена на вълната" и само с успехите си в Маями натрупа достатъчно точки, за да се завърне сред най-добрите десетима в тениса.

По време на двубоя с Яник Синер Димитър бе плътно до треньорите на сина му - Джейми Делгадо и Даниел Валверду. В един от най-ключовите моменти от трибуните се чуха и наставленията на бащата: "Простичко, действай простичко". 

Силните думи на бащата дойдоха по време на седмия гейм, в който Синер отново бе пред пробив. Българинът обаче се справи и отрази няколко опита на италианеца, така че Димитър даде много ценно указание. 

Таткото видимо бе повлиян и от видяното до този момент, тъй като от подобна ситуация именно италианецът излезе победител и направи първия си пробив. 

Следете финала Димитров - Синер НА ЖИВО със SportLive.bg!

Още: Яник Синер с едно сериозно предимство пред Григор във финала

Валверду и Делгадо за Григор: Удоволствие е да се гледа как играе, той умее всичко

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички