Умората - факторът, който може да реши мача Григор Димитров - Джак Сок


Умората - факторът, който може да реши мача Григор Димитров - Джак Сок
Снимка: Getty Images/Guliver

6253 0

Григор Димитров излиза за пръв път в кариерата си в полуфинален двубой от Финалите на ATP. За съперник той ще има изненадата в турнира Джак Сок, който с феноменален рейд в края на сезона и титла в Париж успя да се класира за последната надпревара през настоящия тенис сезон. Той също е дебютант и определено е опасен съперник, но има един фактор, който категорично може да помогне на българина - умората.

Изненадващото отпадане на Григор Димитров в Париж от Джон Иснър, след като водеше с 5:2 в третия сет на двубоя, направи така, че българинът да получи малко по-дълга почивка от Сок. Освен това той има 4 мача по-малко от своя съперник в последния един месец, което не може да се отрече, че е сериозно предимство преди мач с толкова голямо значение.

Също така трябва да се отбележи, че на корта в зала "O2" българинът е прекарал далеч по-малко време. В трите си двубоя в Лондон Гришо регистрира общо 279 минути на корта (4 часа и 39 минути). В същото време Джак Сок е записал точно 360 минути на корта (6 астономически часа), а последните му два мача бяха изключително тежки и психически изцеждащи.

Като прибавим и 4-те мача в повече, които американецът е изиграл за последния месец (общо 8 за последните 18 дни), свежестта определено ще е на страната на Григор Димитров, независимо че Сок имаше един ден почивка преди полуфинала. Може да следите битката Григор Димитров - Джак Сок НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички