Защо Джак Сок беше по-опасният вариант за Григор Димитров?


Защо Джак Сок беше по-опасният вариант за Григор Димитров?
Снимка: Getty Images/Gulliver

3477 0

Доста фенове на тениса у нас бяха във възторг в момента, в който Джак Сок успя да обърне Александър Зверев и да го отстрани от Финалите на ATP. Това беше прието като отлична новина не само поради факта, че Григор Димитров има шанс за №3 в световната ранглиста, но и защото американецът е с по-задно класиране в световната ранглиста. Според някои, полуфиналът между двамата довечера ще е лесен, но това е много далеч от истината и дори може да се каче, че шампионът от турнира "Мастърс" в Париж е по-неудобният от двамата съперници.

Зверев може и да е бъдещето на тениса, но си личи, че прегаря в големи мачове. Срещу Роджър Федерер той игра по страхотен начин, но се огъна в решаващия трети сет. След това водеше с пробив в решаващата 3-а част срещу Сок, но отново настъпи спад в играта му. Подобно на Григор Димитров преди известно време, младокът играе на приливи и отливи и, въпреки безспорните си качества, все още не е намерил оптималния баланс в играта си. А Джак Сок е играч от съвсем различна порода и такъв, който няма какво да губи в Лондон.

Той се класира като на Финалите в Лондон като на шега, след като много от топ тенисистите по традиция подцениха последния турнира от сериiта на ATP. Както е известно, във френската столица Гришо изненадващо загуби от Джон Иснър, въпреки че водеше с 5:2 в третия сет, а отпадането на големите фаворити отвори пътя за Джак Сок не само към финала, но и към титлата. А това го прати право в английската столица - заедно с голямото му самочувствие и непускисткия стил.

Джак Сок притежава стила на Анди Родик, а фактът, че не е фаворит в турнирите, така както беше легендарният му сънародник, му е в страхотна услуга по време на мачовете в Лондон. Той играе отпуснато, разнообразно, не се притеснява да атакува и да отпусне ръката, тъй като няма какво да губи. Той е абсолютно непредсказуем, а форхендър му работи отлично във всеки един от мачовете в Лондон. Има общо 80 уинъра в 3-те си мача до момента, регистрирал е 25 аса, а процентът му на вкаран първи сервис е 67.6% - далеч по-висок от този на Димитров, който не е прехвърлял границата от 60% в турнира.

Американецът играе отлично от началото на месеца и безспорно е много тежък съперник. В 4 мача до момента Григор Димитров има само една победа над него - през 2014 година, а на тенис корта винаги е много опасно да играеш срещу представител на американската школа, с убийствен форхенд и набиращо все по-голяма височина ниво на самочувствие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички