Ужасен жребий за Григор Димитров и Хуркач в Индиън Уелс: Бивши номер 1 и 3-кратни шампиони от Големия шлем


Ужасен жребий за Григор Димитров и Хуркач в Индиън Уелс: Бивши номер 1 и 3-кратни шампиони от Големия шлем
Снимка: Getty Images

1680 0

Преди да знае срещу кого ще се изправи на сингъл на старта в Индиън Уелс, най-добрият български състезател Григор Димитров научи опонентите си за турнира на двойки. Както е известно, той ще си партнира с Хуберт Хуркач.

Двамата тенисисти, които са в отлични отношение, се паднаха срещу една от възможно най-трудните двойки в надпреварата. Те ще трябва да премерят сили с Раджийв Рам и Джо Солсбъри още на старта.

Те са поставени под номер 2 в схемата и са печелили общо три титли на турнири от Големия шлем. И двамата в определен период от кариерата си са били на 1-во място в света при тандемите през 2022-ра година.

Българинът и полякът са били в тандем веднъж до момента - в Монте Карло, когато записаха една победа, след която отпаднаха от актуалните олимпийски шампиони (Мате Павич и Никола Мектич).

Самият Хуркач също има успехи на двойки. Той е двукратен шампион на Мастърс турнири и може да се похвали с отличните си волета, които са още по-важни при игра в тандем. Ако той и Гришо се справят с тежкото изпитание, вероятно ще стигнат до мач с Рохан Бопана и Матю Едбън, които наскоро спечелиха трофея в Доха.

Вече е ясно и кога Григор Димитров започва на сингъл в Мастърса в Индиън Уелс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички