Ударно начало: Григор Димитров открива сезона срещу Анди Мъри, Рафаел Надал също е в Бризбейн


Ударно начало: Григор Димитров открива сезона срещу Анди Мъри, Рафаел Надал също е в Бризбейн
Снимка: Getty Images

2019 0

Първата ракета на България в мъжкия тенис - Григор Димитров, ще открие новия сезон с мач срещу добре познатия британец Анди Мъри!

Това отреди тегленият през изминалата нощ жребий за 1/16-финалите на турнира в Бризбейн (Австралия), който е част от сериите ATP 250 и ще се проведе между 31-ви декември и 7-и януари.

Гришо е поставен под №2 в схемата на надпреварата и ако се справи с 36-годишния Мъри - ще играе срещу победителя от двойката Даниел Алтмайер/квалификант.

Още: Григор Димитров впечатли с най-красивите си отигравания и обяви: Няма отказване (ВИДЕО)

До момента Димитров и Мъри са се изправяли един срещу друг общо 12 пъти, като предимството е на страната на британеца - 8:4 победи. Последният им сблъсък бе на 31-ви август 2023-та, когато Григор го срази с категоричното 6:3, 6:4, 6:1 на 1/32-финалите на US Open.

Иначе, важно е да се отбележи, че в долната половина на схемата в Бризбейн, където е и Гришо, попадна и Рафаел Надал! Носителят на 22 титли от "Големия шлем" се завръща на корта след 1-годишно отсъствие заради контузия. В първия кръг испанецът ще играе срещу квалификант.

Григор Димитров е вече в Бризбейн, започна тренировки за старта на сезона

Григор Димитров с кратък анализ на 2023-та, обясни защо не си е поставял цели за 2024-та година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички