"Убиецът" на Григор в Женева бе изхвърлен на крачка от големия финал


"Убиецът" на Григор в Женева бе изхвърлен на крачка от големия финал
Снимка: Guliver/GettyImages

1232 0

Александър Зверев се класира за финала на тенис турнира в Женева след драматичен успех над Федерико Делбонис в три сета – в отделните части 7-5, 6-7 (6), 6-3.

Първият сет започна отлично за германеца, който проби на два пъти подаването на аржентинеца и сервираше за откриващата част при 5-1. Тогава, обаче, се стигна до необясним срив в представянето на младия талант и Делбонис се възползва, за да изравни до 5-5. Все пак Зверев се пребори за първия сет след решителен пробив в 12-тия гейм.

Във втората част първият, който проби, бе отново германецът, но се стигна до моментален рибрейк. В крайна сметка, двамата решиха спора във втория сет след тайбрек, спечелен на шест точки от аржентинеца. Това, обаче, като че ли изтощи Делбонис, който не успя да се противопостави на съперника си в третия решителен сет и след два пробива загуби с 6-3.

Така Зверев се класира за втория си финал през сезона, след като по-рано загуби от Ник Кирьос в Акапулко. Той ще спори за първата си титла през 2019 срещу Николас Жари, който надигра по-рано Раду Албот. Двамата с чилиеца имат един мач помежду си, който се изигра на турнира в Барселона миналия месец, където Жари спечели след драматичен обрат в три сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички