Познат съперник за Григор Димитров на старта на "Ролан Гарос"


Познат съперник за Григор Димитров на старта на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images/Gulliver

3783 0

Тази вечер бе изтеглен жребият за "Ролан Гарос". Най-добрият български тенисист Григор Димитров е непоставен, а първият му съперник е Янко Типсаревич. По този начин във втори пореден турнир от Големия шлем двамата ще се изправят един срещу друг още в първи кръг. Това се случи и на Australian Open през януари.

Димитров и Типсаревич имат общо шест мача помежду си, като 34-годишният сърбин води с 4:2 в общия баланс. На клей кортове двамата са се срещали само веднъж и Димитров победи в Монте Карло през 2013 г. Типсаревич в момента е е 317-и в света, а българинът е 47-и в ранглистата.

При евентуална победа в първи кръг във втората си среща Димитров ще играе с победителя от двойката Марин Чилич - Томас Фабиано. Последният бе съперник на Димитров в квалификациите в Женева. Двубоите от основната схема започват в понеделник, 26 май. Стан Вавринка пък е възможен съперник за трети кръг.

В една половина попаднаха Рафаел Надал и Роджър Федерер, като двамата могат да се изправят един срещу друг на полуфинал.  №1 в схемата Новак Джокович започва срещу поляка Хуберт Хуркач, а първият поставен на пътя му би бил Жил Симон. В тази четвърт е и Александър Зверев, който ще срещне Джон Милман в първи кръг. Рафаел Надал в първите си два кръга ще играе с квалификанти, а след това може да се изправи срещу Давид Гофен в трети. Кей Нишикори е другият топ поставен в най-долната четвърт. Маестрото стартира с Лоренцо Сонего. Финалът при мъжете на сингъл е на 9 юни, а при жените ден по-рано.

Междувременно един от бившите му треньори коментира постоянните сравнения между Григор и Федерер (подробности четете в този материал).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички