И номер 17 в света ще участва на Sofia Open 2021


И номер 17 в света ще участва на Sofia Open 2021
Снимка: Getty Images/Guliver

892 0

Първата ракета на Австралия и актуален номер 17 в света Алекс де Минор ще играе на Sofia Open 2021. "Демона" е третата световна звезда, която потвърди участието си в шестото издание на турнира в София след един от най-атрактивните в тура - Гаел Монфис, и шампиона от миналата година - италианската тенис сензация Яник Синер.

Надпреварата в "Арена Армеец" ще се проведе от 26 септември до 3 октомври. Де Минор идва в София, след като по-рано през годината спечели две титли от АТР тура - през януари в Анталия австралиецът стана първият АТР шампион за календарната 2021 г., а в края на юни триумфира и в Ийстбърн. 22-годишният Де Минор вече има 5 титли в кариерата си.

Легендарният Лейтън Хюит, бивш №1 в света, е ментор на Алекс. А още от дете Де Минор симпатизира именно на Хюит и Роджър Федерер. Сега той продължава своя път по изкачването на стълбичката към върха на световния тенис. А българската публика ще има възможност да наблюдава изявите му в София. Де Минор е познат на феновете на тениса у нас от миналогодишното издание на Sofia Open, където достигна четвъртфинал, но загуби от бъдещия шампион Яник Синер. Повече за Sofia Open 2021 четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички