Трима българи ще се опитат да достигнат до основната схема на US Open


Трима българи ще се опитат да достигнат до основната схема на US Open
Снимка: Getty Images

1281 0

Трима български тенисисти ще вземат участие в квалификациите на последния турнир за годината от "Големия шлем" – US Open. Това са Димитър Кузманов, Виктория Томова и Изабелла Шиникова при жените. Те вече научиха съперниците си за първия кръг на пресявките, като ще стартират още днес.

Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов ще започне срещу 173-тия в световната ранглиста Лука Нарди. Двамата ще играят в третия мач на корт №15, на който програмата започва в 18:00 часа. При евентуален успех на българина негов съперник във втория кръг ще бъде Лиъм Броуди (№131) или Мърфи Касоне (№517). Това ще бъде седмо участие на Кузманов в квалификациите на турнир от Големия шлем, но досега той не е успявал да намери място в основната схема.

Най-добрата ни представителка при жените Виктория Томова ще започне срещу бившата №88 Альона Болсова, която понастоящем заема 209-а позиция в световната ранглиста. Най-големият успех на родената в Молдова испанка в Шлема до момента е достигането до осминафиналите на "Ролан Гарос" преди три години.

Томова и Болсова имат една среща помежду си – на турнир в София през 2015 година, когато българката бие с 6:0, 6:2. Мачът им е трети в програмата на корт №8, която започва в 18:00 часа. При нов успех Виктория ще играе във втория кръг в Ню Йорк срещу Катарина Завацка (№323) или Джоан Цугер (№167).

Другата ни представителка при жените - Изабелла Шиникова ще срещне на старта на пресявките Кристина Букса (№119), която в последните седмици намери място в основната схема на три поредни престижни надпревари, включително турнира в Торонто, който е от сериите WTA 1000. Двете ще закрият днешната програма на корт №15. Евентуална опонентка на Шиникова в следващата фаза ще бъде Мария Карле (№142) или Синя Краус (№203).

Вижте последните новини от света на тениса!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички