Какво щеше да стане, ако финалът в Мелбърн беше Федерер - Димитров?


Какво щеше да стане, ако финалът в Мелбърн беше Федерер - Димитров?
Снимка: Getty Images/Guliver

2480 0

Хиляди, дори милиони, българи останаха разочаровани, че финалът на Australian Open не противопостави Роджър Федерер срещу българския №1 Григор Димитров. Както всички помним, хасковлията изигра титаничен 5-сетов двубой срещу Рафаел Надал, който в крайна сметка загуби, не и без намеса на съдбата, която очевидно беше подготвила неочакван епизод от епичното съперничество между испанеца и швейцарския маестро.

Всички обаче си задават въпроса: "Какво щеше да стане на финала в Мелбърн, ако Григор се беше изправил срещу Роджър?". Разбира се, отговор не съществува, както е във всички ситуации от типа "какво ако", но Даниел Валверду все пак се опита да отговори на въпроса по време на специално събитие, организирано от TennisKafe.

"Григор щеше да е в добра позиция, защото след тежкия мач с Надал, той нямаше никакви физически проблеми на следващата сутрин. Това бе едно от притесненията ми, защото аз го подготвям да спечели титла от Големия шлем, а не да достигне до полуфинала", отсече треньорът на родната сензация в тениса.

"Бе изключително окуражаващо за мен, за него и за целия щаб, че той се чувстваше прекрасно след двубоя с Надал, така че физически той щеше да има превъзходство срещу Федерер, защото се видя, че на финала Роджър и Рафа потеглиха в бавно темпо заради умората от последните мачове. Григор щеше да има предимство заради кондицията, но напрежението от първия финал в Шлема щяха да повлияят, както и опитът на Федерер, но нямаше да променя много тактиката на Григор. Той играе своята игра и това е най-важното за него. Да доминира от сервис, да е стабилен от основната линия и да движи съперника си.

Нямаше да променя много, но мисля, че началото на финала щеше да е много важно, защото Григор щеше да има физическо предимство. Бях малко разочарован, че Григор не достигна до финала, защото вярвам, че имаше добър шанс да го спечели", поясни Валверду.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички