Тодор Енев: Шарапова не е виновна на Григор


Тодор Енев: Шарапова не е виновна на Григор

2414 0

Раздялата с Мария Шарапова не може да е причина за несполуките на корта в последните месеци на Григор Димитров. Това заяви капитанът на отбора ни за купа "Дейвис" Тодор Енев пред "България Днес".

Както е известно, Димитров загуби с 2:3 сета от казахстанеца Михаил Кукушкин във втория кръг на Ю Ес Оупън.

"Това беше един много труден мач и мога да кажа много хубав, зрелищен, коментира Енев. - Григор имаше малшанс в петия сет, докато Кукушкин, смея да твърдя, изигра мача на живота си. Казахстанецът просто имаше ден, докато късметът изневери на Димитров в най-важния момент. Да, напоследък на първата ни ракета не му върви на корта, но той ще преодолее този спад. А ние нямаме никакво право да го съдим. Тези, които си позволяват да го критикуват, трябва да си дадат сметка, че той е в световния елит, все пак е в топ 20. Сигурен съм, че скоро ще стигне и до топ 10".

Енев не може да си обясни какъв е проблемът на Григор напоследък.

"Не вярвам раздялата му с Шарапова да има някакво влияние, Григор е професионалист и мисли само за тенис. Смяната на ракетата и треньора също не мисля, че са фактор. Шведската академия е много сериозна и от щаба на нашия тенисист, сигурен съм, вече взимат мерки играта му и представянето му да се подобрят", завърши капитанът ни за купа "Дейвис".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички