Григор Димитров с перфектното завръщане на корта, пречупи французин


Григор Димитров с перфектното завръщане на корта, пречупи французин
Снимка: Getty Images/Gulliver

7728 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели убедително първия си официален мач от февруари месец. Хасковлията победи с 6:4, 6:4 Юго Умбер за малко повече от час и половина на корта. Във втори кръг съперник на българина ще е Мартон Фучович, който по-рано днес надви словака Норберт Гомбос с 6:3, 6:4.

Миналата година хасковлията загуби още на старта от Стан Вавринка. В тазгодишното издание до последно участието му беше беше под въпрос заради прекарано заболяване от COIVID-19 и трудното му влизане във форма след болестта, но Григор успя да се мотивира и се завърна с победа в тура.

ПЪРВИ СЕТ

Първите два гейма бяха спечелени без затруднения от тенисистите, като Умбер затвори своя на 0. В третия имаше леко критичен момент за Григор, когато се стигна до точка за пробив при 30:40. Бекхендът на Димитров обаче му помогна и успя да вземе следващите точки без да допусне пробив.

След почивката Григор стигна до първия пробив в двубоя. При първия шанс в гейма Умбер се измъкна, но при втората допусна двойна грешка за 3:1, а в следващия гейм пробивът бе затвърден. Серията на първата ни ракета бе спряна, като за 4:2 французинът не допусна да изостане повече. В седмица гейм Григор спечели на 15 и се доближи до взимане на сета - 5:2. Умбер успя да си вземе подаването си и така Григор трябваше да сервира за първия сет. Напрежението не попречи на григор и затвори частта след успех на 15 точки с 6:3

ВТОРИ СЕТ

В първите три гейма на втората част не се стигна до пробив, като и двамата взеха без особено напрежение подаванията си. След първата почивка обаче Григор допусна изоставане. Няколко непредизвикани грешки дадоха на французина две точки за пробив. Лош форхенд, и далеч от линията съвсем улесни задачата за французина - 3:1.

За радост на българина още в следващия гейм успя да върне, като показа много по-уверена игра, като се възползва от третата си възможност. Тогава французинът вкара първи сервис, а после Димитров заложи на сечени бекхенди и това доведе до успех – връщане на пробива. Следващото си подаване го взе без проблем на 15, а след това увеличи преднината си с нов пробив. Димитров разходи съперника си по корта, като при 40:30 Умбер игра на втори сервис, но размяната на сечени бекхенди бе спечелена от топ тенисиста ни - 4:3. Григор изчака търпеливо следващото си подаване и без проблем затвори на 0 за 6:4.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Срещата между Григор Димитров и Юго Умбер е трета в програмата на корт №10 на тенис турнира "Western & Southern Open" от сериите "Мастърс", преместен от Синсинати в Ню Йорк заради пандемията от коронавирус. Програмата започва от 18:00 часа българско време с мача Ребека Петершон – Елиз Мертенс. След тях е американското дерби между Макензи Макдоналд и Маркос Хирон, а след това на корта ще излязат Димитров и Юмбер.

Гришо е номер 19 в световната ранглиста, докато френският му опонент е номер 42. Учудващо или не, но букмейкърите определят по-ниско ранкирания тенисист като фаворит в двубоя. Умбер има повече от добър сезон до момента.

Двамата са имали само един мач помежду си до този момент. Той се състои на 29 октомври миналата година, като тогава българският тенисист излиза като краен победител от сблъсъка им на турнира във Франция и печели с 2:1 сета (4:6 6:1 6:2 в отделните части).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички