Тенис легенда: Григор е готов за Топ 4


Тенис легенда: Григор е готов за Топ 4

1589 0

Първият българин с пробив в Топ 100 на мъжката тенис ранглиста Орлин Станойчев прогнозира страхотен възход за Григор Димитров през 2015 година. Сезонът за таланта от Хасково започна днес.

"Григор е готов за Топ 4, смята легендата. - Вече влезе в десетката през миналата година. Има абсолютно всичките качества. Притежава страхотен отбор около себе си. Важното е да бъде здрав през сезона. Да няма контузии, или ако има, да са дребни. Останалото сам ще го направи. Миналият сезон се видяхме за малко на турнира в Монте Карло. Има огромно израстване. Любимата му настилка беше трева и хард. Турнирът в Монте Карло беше на клей, но въпреки това игра страхотно".

Ветеранът смята, че Димитров ще бъде без никакви проблеми в психологическо отношение.

"Вече няма да има напрежение около защитаването на позициите около Топ 10, обясни Станойчев, който има победа в своята кариера над Роджър Федерер. - Доста е обигран. Стигна полуфинал на "Уимбълдън". Единствено за финал на турнир от Големия шлем ще бъде малко по-напрегнат. Победи Джокович, което значи, че няма проблем. Преди беше по-назад в ранглистата и всички очакваха да влезе в Топ 10. Оттам идваше напрежението".

Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал ще бъдат най-големите препятствия пред Димитров.

"Те са по-трудни за биене, анализира Орлин Станойчев. - Останалите не са на тяхното ниво. Чилич изигра един турнир и после го нямаше никъде. Надали ще стане първи в света. Федерер продължава да се представя уникално на тези години".

Станойчев продължава да бъде мениджър и капитан на клубен том в Швейцария. Неговият отбор отново стана шампион на страната. "През новия сезон имам ново предизвикателство. Ще правим и женски тим", сподели ветеранът пред "България Днес".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички