Ясен е първият съперник на Григор Димитров в Бризбейн


Ясен е първият съперник на Григор Димитров в Бризбейн
Снимка: Getty Images/Guliver

1490 0

Тази сутрин стана ясен първият съперник на Григор Димитров в първия официален турнир за годината от веригата на ATP в Бризбейн. Това е френският тенисист Жереми Шарди, който почна безпроблемно в първия кръг и разби с 6:4, 6:4 Андрей Голубьов, докато Гришо почиваше в първия кръг заради високия си ранг.

Българинът познава добре играта на Шарди, тъй като двамата бяха част от школата на Патрик Муратоглу в Париж, а освен това имат няколко мача на двойки.

Двамата са се срещали два пъти до момента. Първият случай беше в Париж на "Ролан Гарос", когато Шарди спечели в три сета, а година по-късно на Откритото първенство на Австралия Гришо спечели петсетов трилър след 4:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:4.

Засега не се знае кога точно двамата излизат един срещу друг на корта, като двата варианта са сряда или четвъртък. Преди това те имат и още една среща, но на двойки, където отново ще са съперници.

Иначе българинът е поставен под номер 4 в първата надпревара за годината, след като много от играчите преди него, включително и Хуан Мартин Дел Потро, отпаднаха заради контузии.

Преди началото на турнира в Бризбейн Григор даде интервю, в което беше категоричен, че иска да спечели титлата, след като вече има записан финал през 2013 година (загубен от Мъри).

През миналата година Димитров отпадна още във втория кръг, след като беше надигран с 5:7, 5:7 от Марин Чилич. Ако спечели срещу Шарди, българинът ще вземе над 12 хиляди долара, както и 45 точки за световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички