Тенис: Изабелла Шиникова се бори здраво, но приказката ѝ в Дубай приключи на 1/4-финалите


Тенис: Изабелла Шиникова се бори здраво, но приказката ѝ в Дубай приключи на 1/4-финалите
Снимка: Getty Images

683 0

Българската тенисистка Изабелла Шиникова приключи с участието си на турнира в Дубай на твърди кортове на 1/4-финалната му фаза.

Третата ни ракета (№290 в света) отстъпи на Нигина Абдураимова от Узбекистан (№245) с 6:7 (7), 2:6, а мачът продължи 1 час и 33 минути!

В първия сет двете си размениха по два пробива и той влезе в решителен тайбрек. В него последва "дъжд" от минипробиви, а при 6-5 и 7-6 в своя полза Изабелла получи два сетбола, но не успя да ги реализира. Впоследствие Нигина взе три поредни разигравания и така затвори първата част при 9-7 точки.

Във втория сет ситуацията бе почти огледална, но този път подаването на Шиникова бе пробито на четири пъти, докато това на Абдураимова само два и в крайна сметка 245-ата в света спечели мача и се класира на 1/2-финалите в Дубай.

*Припомняме, че в ОАЕ 32-годишната българка първо беше вилняла срещу колежка от Сърбия, а след това сломи поставената под №1 на турнира!

Все пак, Изабелла Шиникова си тръгва от Дубай с общо 2 573 долара от наградния фонд, както и 31 точки за световната ранглиста!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички