Изабелла Шиникова е на 1/4-финал! Българката сломи поставената под №1 в Дубай


Изабелла Шиникова е на 1/4-финал! Българката сломи поставената под №1 в Дубай
Снимка: Getty Images

1033 0

Третата ни ракета в женския тенис - Изабелла Шиникова (№290 в света), постигна голям успех, класирайки се за 1/4-финалите на турнира на твърди кортове в Дубай, който е с награден фонд от 100 000 долара!

*Припомняме, че на 5-и декември нашето момиче вилня срещу сръбкиня и я сломи за по-малко от един час.

Днес (7-и декември) Шиникова се наложи със 7:6 (5), 1:6, 6:3 над поставената под №1 в надпреварата - Виктория Хрунчакова от Словакия, която е №124 в ранглистата на WTA.

Развой на двубоя

Двете си размениха по един пробив в първия сет, а след това Изабелла дръпна с 6-1 в тайбрека и го спечели, макар и от петата открила се възможност. Във втория нивото на българката спадна - тя допусна два брейка и резултатът в сетовете бе изравнен.

Хрунчакова поведе с 3:1 в последния трети сет, но следващите пет гейма отидоха в актива на Шиникова и така тя се поздрави с победата в мача, който продължи 1 час и 50 минути. Успехът ѝ гарантира 2 573 долара от наградния фонд и 31 точки за световната ранглиста!

Следващ противник

*На 1/4-финалите в Дубай българката ще се изправи срещу Нигина Абдураимова от Узбекистан (№245), която пък отстрани Екатерина Макарова (№188) с 6:0, 2:6, 6:2.

ВИЖТЕ ОЩЕ - Eurosport нарече Григор Димитров 'магьосник' и сложи негов мач в Топ 10 за 2023-та година (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички