Сънародник елиминира Надал в Маями, Вавринка също си тръгна


Сънародник елиминира Надал в Маями, Вавринка също си тръгна
Снимка: Getty Images/Guliver

1933 0

В истинско фиаско се превърна третия кръг на Мастърса в Маями за куп от топ тенисистите при мъжете.

Най-големият скалп, който беше взет на кортовете в Слънчевия щат, беше този на световния номер три Рафаел Надал. Испанецът е крайно неубедителен, откакто се завърна на корта след контузия през миналата година и лошата му форма беше потвърдена в мача му срещу сънародника му Фернандо Вердаско. Надал загуби с 4:6, 6:2, 3:6.

Първият сет премина при доминация на сервиращите, като все пак Надал пръв можеше да пробие – в седмия гейм, но изкара бекхенда си в аут. И наказанието последва мигновено - Фернандо стигна до 40:40 в гейма на съперника, подготви атака към мрежата със серия прецизни форхенди и внимателно изиграно воле му осигури точка за пробив, която Рафа сам материализира с двойна грешка. Надал показа характер и веднага направи рибрейк, за 4:5, но отново страдаше на свой сервис и при 30:40 не издържа на поредната мощна размяна от основната линия като запрати топката в облаците, с което подпечата сета за Вердаско.

Вторият сет тръгна с три поредни точки за пробив  за Надал, които Вердаско някак успя да ги спаси всичките, включително след страхотно стоп воле, но след 2:2 вече Надал наложи волята си и наниза четири поредни гейма и изравни сетовете. И когато се очакваше Рафа да наложи волята си в решителния трети сет, Вердаско удари с пробив за 3:1 гейма, след като в началото на сета спаси 15:40. Още при 5:2 Вердаско имаше мачбол, на сервис на Надал, но пропусна форхенда с малко. При 5:3 и сервис за мача обаче Вердаско не сбърка и изхвърли световния номер три. В следващия мач Вердаско играе с Хуан Монако.

Куфарите от Маями стегна и Станислас Вавринка, който също е крайно неубедителен на американска земя. Той падна в два тайбрек сета от французина Адриан Манарино – на четири и на пет точки в дългите геймове. За 26-годишния французин това бе първа победа над представител на Топ 10, след като до този момент бе загубил всеки един от предишните си 12 мача срещу челната десетка. В първия сет Вавринка изоставаше с пробив, но го върна в последния момент – за 5:5, само за да загуби в тайбрек. Във втората част швейцарецът поведе с пробив за 2:0, но веднага се пропука и резултатът бързо стана 2:2. Вавринка проби отново за 3:2, но при 5:4 загуби подаването си на нула и в тайбрека вече загуби, след като спаси три мачбола.

За малко довиждане на турнира щеше да каже и Томаш Бердих. Чехът обаче се спаси в мача си срещу Бърнард Томич, като отрази четири мачбола и се завърна от сет пасив и изоставане с 0:4 гейма във втория! Крайният резултат – 6:7(4), 7:6(3), 6:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички