Григор Димитров не срещна никакви затруднения с Поспишил


Григор Димитров не срещна никакви затруднения с Поспишил
Снимка: Getty Images/Guliver

3231 0

Доста лесно и безметежно най-добрият български тенисист Григор Димитров се справи с първия си противник на Мастърса в Маями. Григор победи с 6:2, 6:2 Васек Поспишил и записа втори успех от два мача с този съперник, като досега е взел всеки сет срещу канадеца с 6:2 гейма. Следващият съперник на Димитров вече ще е далеч по-тежък – първата ракета на САЩ Джон Иснър. Това ще е първи мач между двамата.

Първи сет

Точно според предвиждането на Actualno.com срещата започна, така да се каже, на бекхенд. Откриващият гейм беше със сервис на Поспишил, който насочи всичките си начални удари в гейма на бекхенд на Димитров. Българинът явно го очакваше и не пропусна нито един ретур, като залагаше на подсечени удари и това караше Поспишил да генерира сила от форхенд, но той не се справи и Григор започна мача с пробив.

Въпреки негативния старт, канадецът не промени постановката си – игра главно на бекхенд на Димитров и опит всичко това да става от форхенд. Това само „разработи” удара на Григор, който проби за втори път, за 4:1, след като направи страхотен печеливш бекхенд по правата за 15:40 и Поспишил се предаде в опита си да търси правата от форхенд, пак целейки бекхенда на българина, но директно изкарвайки в аут.

Успокоен от вървящия по вода мач, Димитров се отпусна и показа типично за него в последната над половин година „заспиване” на свой сервис. Поспишил имаше шанс да върне веднага единия пробив, след като Григор пропусна няколко първи сервиса и на два пъти заби форхенда от рутинни позиции в мрежата. За щастие българинът се събра, вкара две поредни хубави първи сервиса, размина се с малко късмет във втория случай от изключителен бекхенд на Поспишил, който пропусна с малко полето от трудна позиция и резултатът стана 5:1. В крайна сметка Димитров затвори сета с 6:2, вземайки трети сет срещу Поспишил с този резултат от три изиграни общо дотук.

Втори сет

В началото на частта Поспишил се постабилизира на сервис, главно защото започна да вкарва повече начален удар и малко поразнообрази посоките, но пък на сервис на Григор изглеждаше все така зле. При 2:2 Димитров настъпи газта и с две страхотни изпълнения от форхенд докара нещата до 0:30. Канадецът отговори с ас, но след това направи двойна грешка – 15:40 и, изправен до стената, направи втора поредна двойна грешка – пробив за Димитров и във втория сет.

Пробивът подейства като воденичен камък за Поспишил, който веднага допусна още един пробив – за 5:2, а Григор имаше уникална успеваемост в реализацията на точките за пробив – 4 от 4. За финал Димитров затвори срещата с гейм на 15.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички