Свитолина отново оцеля и е на четвъртфинал в Париж


Свитолина отново оцеля и е на четвъртфинал в Париж
Снимка: Getty Images/Guliver

839 0

Украинката Елина Свитолина се класира за четвъртфиналите на Ролан Гарос след изключително драматична победа над Петра Мартич от Хърватия с 4-6, 6-3, 7-5.

Мартич бе много близо до това да поднесе изненадата в Париж, след като в третата решаваща част водеше с 5-2 и сервираше за победата в сблъсъка. Свитолина обаче показа здрава психика и успя да направи пълен обрат, който я класира за следващия етап в надпреварата.

Иначе срещата започна по-добре за 290-та в световната ранглиста, която спечели откриващата част, след като реализира решаващ пробив в седмия гейм на мача.

Втората част стартира с размяна на пробиви между двете тенисистки, но Свитолина реализира нов брейк, за да поведе с 4-2, а след това отстранилата първата ни ракета Цветана Пиронкова безпроблемно затвори частта с 6-3.

В решителната трета част Мартич поведе с убедително с 5-2 след пробив в шестия гейм и получи отлична възможност да поднесе изненадата в турнира, сервирайки за спечелването на срещата. Опитната украинка обаче не се отказа и успя да остане в мача, пробивайки подаването на своята съперничка, изравнявайки резултата за 5-5. Последва нов пробив за Свитолина, който се оказа решаващ за изхода от срещата. По-опитната от двете състезателки показа здрави нерви и след малко повече от 2 часа игра на корта си осигури място в четвъртфиналите на надпреварата в Париж.

Нейна съперничка в спор за място на полуфиналите ще бъде румънката Симона Халеп, която по-рано днес разби с 6-1, 6-1 Карла Суарес Наваро от Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички