Стряскащи опоненти дебнат България за Купа Дейвис - кога е жребият?


Стряскащи опоненти дебнат България за Купа Дейвис - кога е жребият?
Снимка: Офиц. сайт на БФТенис

765 0

България заслужи участието си в Група I на Купа Дейвис, след като елиминирахме в плейоф Нова Зеландия. След огромната радост сега предстои да научим кой е следващият ни опонент.

Воденият от Валентин Димов тим ще разбере това на 9-и февруари. Тогава ще бъде изтеглен жребият на специална церемония, която ще започне в 11:00 часа българско време.

Световни сили дебнат България, която е непоставена. Тя може да се изправи срещу тимове като Германия (№1), Казахстан (№2), Белгия (№3), Аржентина (№4), Колумбия (№5), Унгария (№6), Япония (№7), Австрия (№8), Словакия(№9), Норвегия (№10), Румъния (№11) или Бразилия (№12).

България е част от други 24 тима, като всички мачове от Група I ще са през септември (16/17 или 17/18). Евентуален успех през септември би изкачил отбора ни на една стъпка от възможно най-високото ниво - финалите на 16-те най-добри. При загуба пък се връщаме на предишния етап - плейоф за Група I.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички