Малшанс за Виктория Томова: След успеха над финалистка от Големия шлем - следва нов мач с такава


Малшанс за Виктория Томова: След успеха над финалистка от Големия шлем - следва нов мач с такава
Снимка: Getty Images

965 0

Първата ракета на България Виктория Томова най-накрая прекрати негативната серия без успех и записа първа победа за сезона, след като се справи с Барбара Хаас и стигна до финалния кръг на квалификациите за Линц. Именно в този кръг срещна бившата финалистка от Ролан Гарос - Анастасия Павлюченкова.

Рускинята бе аут около осем месеца от кортовете поради травма. Видя се, че е далеч от най-добрата си форма, а Томова се възползва отлично от това, записвайки една от най-ценните победи в кариерата си. Българката спечели с 6:3, 4:6, 6:3.

Така продължи към основната схема на WTA 250 състезанието в Линц на твърди кортове на закрито. Малшанс за българката обаче е, че още в следващия си двубой ще се изправи срещу друго бивша финалистка от турнир от Големия шлем.

Намиращата се под номер 101 в основната ранглиста при дамите тенисистка ще премери сили с Маркета Вондрушова. Чехкинята също е играла финал на Ролан Гарос, като е близо до трофей за "Купата на мускетарите" през 2019 година, но губи от Ашли Барти.

Виктория Томова и Маркета Вондрушова се изправят една срещу друг във втори двубой на корт 1 в Линц. Програмата започва не преди 12:00 часа българско време, а веднага след тях на корта излизат българката и чехкинята.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички